Hanken - en skola för dig?

 
     
Ansökan har öppnat vilket betyder att det så småningom börjar vara dags att söka in till universitet och högskolor för de som tar studenten eller blir klara på annat håll om man inte redan gjort det. Därför tänkte jag att det kunde vara passande att knåpa ihop ett inlägg med lite tankar om varför mitt val föll på Hanken. Jag gick också prepkursen så tänkte slänga in några ord om den också. 
 
Jag valde Hanken i Vasa för att jag har min familj och pojkvän här i Österbotten och ville gärna vara nära dem. Jag har länge varit intresserad av ekonomi och kände att Hanken därför skulle passa mig mycket väl. Jag visste inte vad jag ville läsa som huvudämne och det vet jag ännu inte idag men en aning tydligare har det åtminstone blivit. Längtar tills vi får utförliga presentationer om varje ämne senare i vår. 
 
Jag har verkligen trivts på Hanken under den tiden jag har gått där nu. Det var en hektisk höst eftersom man skulle hinna med alla gulisevenemang plus skolan med allt som det innebar. Självklart måste man inte delta i alla gulisevenemang men det var nog roligt att lära känna människorna som man ska studera med i ungefär 5 år. Våren har hittills varit aningen lugnare vilket är skönt. Vet du inte vad du vill jobba med så kan Hanken vara ett alternativ för dig för det ger verkligen en bred grund och man kan ganska lång själv forma sin utbildning. Men ett litet intresse för ekonomi måste nog ändå finnas där för att man ska orka med studierna. 
   
 
 
     
Jag gick prepkursen och jag är nog glad att jag gjorde det eftersom man var rätt så trött på allt läsande efter studenten. Det var två intensiva veckor men det var verkligen värt det i slutändan. Vi fick superbra kompendier med sammanfattningar av materialet och så gjorde vi ett simulerat inträdesprov så man kunde se på vilken nivå man låg. Det hela avslutades med en traditionell sitz med hela gänget. Ni kan hitta info om årets prepkurs på här.
 
Ingen känsla kan förklara hur jag kände när jag sedan öppnade studeinfo och läste "Du har blivit antagen." Jag minns det ännu som igår. Jag hade morgonjobb den dagen som resultatet kom så hade stigit upp redan kl. 5. När jag kom  till jobbet insåg jag att resultatet hade kommit så loggade snabbt in. Började nästan gråta av lycka och bara hoppade runt gladare än gladast. Var tvungen att vänta några timmar innan jag ringde åt alla och berättade, tror inte de skulle blivit så glada om jag hade väckt dem haha. 
 
Om ni har några frågor om Hanken, inträdesprovet, prepkursen eller något annat så är det bara att slänga iväg en kommentar så ska jag göra mitt bästa med att svara. :) 
 
 
 

Kommentarer
Kaisa säger:

Hej Erika! Skulle du kunna sälja till mig "Vår Ekonomi" o de sammanfattningar av materialet som du har fått från kursen? :)

Svar: Hej Kaisa! Tyvärr har jag redan lovat bort allt mitt material till en vän så det är omöjligt. :) Annars skulle jag nog sålt dem,
Erika Cecilia

2017-03-17 | 14:40:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback