näst sista dagen

 
 
     
Heej! Idag har solen varit framme hela dagen och det har varit riktigt skönt. Vi har legat på stranden och vid poolen hela dagen. Verkligen tagit vara på nästsista dagen här i Dubai. Traskade runt på marknaden och åt på en buffé ikväll, mysigt. Nu ska vi sova så vi är redo för vår sista dag när vi vaknar imorgon. Flyget mot kalla Finland lyfter natten till onsdag härifrån, buhu. Men nu, gonatt!

Mall of the Emirates

 
     
Eftersom väderleksrapporten visade regn och moln idag så blev det ännu en shoppingdag. Idag har vi spenderat tid i Mall of the Emirates. Inte lika stor som Dubai Mall men ändå tillräckligt stor för att man skulle bli trött innan man hade gått igenom hela. Jag kom hem med några saker vilket alltid är kul, de får ni se när vi är hemma. Nu ska vi krypa ner i sängs för imorgon har dom lovat sol så då ska vi minsann njuta!

Världens största shoppingcenter

 
 
      
Idag började jag och Daniel dagen på gymmet, sedan väntade frukost när vi kom upp till rummet. Dom hade lovat regn och moln hela dagen vilket också tyvärr stämde. Vi fixade oss och köpte biljetter till metron som tog oss till Dubai Mall, alltså världens största shoppingcenter. Vi var också och kollade på Burj Khalifa som ligger precis bredvid samt vattenshowen. Nu väntar vi på vår middag från Deliveroo, hoppas den hittar hit. :) 

let's go to the beach!

      
Solen skiner, hela kroppen är kletig av solkräm och strandväskan är packad. Nu drar vi ner till stranden! Hoppas ni alla får en superbra fredag. :) 

ett litet träningspass

 
 
 
      
Idag har vi haft en pooldag men tyvärr ville solen ligga lite väl mycket bakom molnen. Så på eftermiddagen bestämde jag och Hanna för att dra till gymmet. Jag tränade ben och det blev ett helt okej pass. Nu ikväll har vi traskat längs Dubai marinan och där var det så fint. Ni ska självklart få se bilder senare, men redan nu hittar ni en på min instagram. Nu ska vi sova, kram på er!

svar på era frågor

Sådär ja, här kommer äntligen svaren på min lilla frågestund. Hoppas ni är nöjda med svaren och om det ännu är något ni undrar så är det bara att kommentera så svarar jag i kommentarsfältet. :) Kram på er!
 
 
Hej! Jag undrar vad du tycker om din utbildning? Skulle du rekommendera Hanken åt någon annan? Har du funderat vad du skall läsa som huvudämne ännu? Älskar din blogg! :)
 
För det första tusen tack, roligt att höra! :) Jag trivs verkligen på min utbildning, och jag kan nog rekommendera Hanken åt dem som är intresserade av ekonomi men man måste vara förberedd på att det är en hel del jobb att studera på universitet. Just nu lutar det mot Finance men vi har inte valt ännu så jag hinner ju ändra mig ännu. 
 
Vad jobbar du med just nu? 
 
Just nu jobbar jag hos mamma och pappa med grisarna under dagar när jag inte har skola. Sen håller jag också vattengymnastik en gång i veckan samt en lekgrupp med barn. 
 
   
        
Hur bra känns det att få bo i en egen lägenhet med din sambo? 
 
Det känns riktigt bra, det är ett nytt steg i livet att flytta hemifrån. Vi flyttade just innan jul så då blev det mycket fläng hit och dit vilket självklart hör till men nu har jag gått i skolan ungefär 1 månad efter jullov och Daniel jobbar som vanligt. Men nu börjar vi ha en vardag tillsammans som vi båda trivs med.
 
Ditt bästa minne från 2016? 
 
Ojj, svårt men om jag får välja tre så säger jag nog resan till Mexico, att ta studenten och då jag och Daniel flyttade in i vår gemensamma lägenhet.
  
 
 
    
Var det svårt att bestämma inredning tillsammans till er nya lägenhet? 
 
Nej det skulle jag nog inte påstå, som tur är så har vi ganska liknande smak på inredning. Svårast var nog att hitta det som vi ville ha eftersom vi hade en rätt så klar vision på hur vi ville att det skulle se ut. 
 
Bästa minnet med mig? (Sofia
 
Vi har ju inte umgåtts sådär supermycket men måste nog säga någon dans då vädret varit på topp och likaså humöret. Och Tomatkarnevalen var också riktigt kul! :) 
 
Vad är ditt drömjobb, eller vet du alls vad du vill göra när du blir klar med skolan?
 
Ojj vilken svår fråga! Jag har nog inget specifikt drömjobb men jag vill självklart jobba med något inom min utbildning. Det är viktigt för mig att jag verkligen gillar att åka till jobbet varje dag samt att jag har en möjlighet att jobba mig uppåt i firman (om jag inte startar eget företag) Så tyvärr har jag nog inget bra svar på din fråga. 
 
 
 
   
Hur redigerar du dina instagram bilder? Använder du filter eller redigerar du på egen hand?
 
Jag brukar blanda lite, ibland använder jag filter och ibland justerar jag bara färger, ljusstyrka och sånt i appen. När jag inte redigerar på Instagram så använder jag VSCO eller Photoshop Express. 
 
Hej på dej! Vad är bäst och vad är sämst med att inte bo hemma längre? :D
 
Heej, vilken svår fråga. Sämsta är ju självklart att jag inte träffar min familj och våra hundar lika ofta, samt att man inser hur guldvärt det var då maten stod på bordet när man kom hem efter en fullspäckad dag. Bästa kanske är att få ha ett hem som är helt vårt eget, man känner sig fri och lite mera vuxen. 
 
    
Hurudana träningspass och övningar gör du på gymmet? :))
 
Jag har delat upp kroppen i olika pass, ben, rygg och mage, armar. Brukar också variera lite utöver det så jag kör fokus på lite olika muskelgrupper beroende på vad jag känner för. Benpasset tillexempel kan fokusera på rumpan eller lår och armpasset kan fokusera på biceps, triceps eller axlar.  
 
Jag brukar köra alla basövningar så som marklyft, squats av olika slag och bänkpress men använder mig också av min egen kroppsvikt samt olika maskiner. Jag har inget exakt schema som jag följer utan jag kör ganska långt på vad jag känner för den dagen. Nu börjar jag ha ganska långt på koll vilka vikter jag ska köra med för att få det att bränna men i början är man bara tvungen att pröva sig fram. Om ni vill kan jag nog skriva ut hela pass också någon gång. :) Kommentera isåfall! 
 
    
Hej Erika! Jag undrar hur det är att bo tillsammans med din pojkvän? Hur fungerar er vardag, allt ifrån matlagning till vem som hämtar posten? Har ni kommit överens om vem som gör vad, eller bara flyter livet på? Tack för en bra blogg! Kram
 
Det är riktigt roligt att få bo tillsammans med sin pojkvän. Jag tycker vår vardag fungerar bra, självklart blir det lite småtjaft nu som då om någon av oss har haft en lång dag och man inte skulle orka tvätta, laga mat, diska etc. Vi försöker dela upp vissa uppgifter men det mesta går på automatik, när man tvättar så sätter man i allt som kan tvättas tillsammans och när en lagar mat så dukar den andra på bordet. Sen så försöker vi alltid städa tillsammans en gång i veckan eftersom det går så mycket snabbare då. :) Tack själv, kram!  
 
Ska du åka på nån resa i sommar?
Jag har inget inbokat men åtminstone vill jag hinna över till andra sidan viken nu i vår eller sommar. Förhoppningsvis får jag ett sommarjobb så då är det lite svårt att slippa iväg någonstans under sommaren. 
 
Var köper du oftast dina kläder?
Väldigt blandat! Aukia, H&M ooch Esprit är väl dom butikerna som jag handlar oftast på i Vasa. Nu på senare tid har det dock inte blivit så mycket nytt i klädväg. 

första dagen

          
Vi anlände till hotellet mitt i natten så stupade rakt i sängs när vi kom hit. Sov ut och steg inte upp förrens kl. 11 vilket verkligen var behövligt. Idag har vi varit på stranden hela dagen och sen spelade vi lite UNO när vi kom upp därifrån. Nu sitter vi alla och kollar vard som har hänt under dagen på sociala medier. Börjar dock vara lite trött så ska nog snart krypa ner under täcker och stänga ögonen. 

morgonlistan

Den här listan har cirklat runt på lite olika bloggar så jag tänkte att jag också kan fylla i den. 

När går du upp?

Det beror på dagarna men jag försöker stiga upp vid 8 eller 9 då jag har lediga dagar men självklart tar jag längre sovmorgnar ibland också. På skol- och jobbdagar stiger jag upp lite efter klockan 7. 

Vad är det första du gör varje morgon?

Stänger av alarmet och går på toaletten. Sedan scrollar jag igenom sociala medier eller läser Vasabladet och äter frukost. 

Hur lång tid tillbringar du i badrummet varje morgon? 

Det varierar, men ungefär 15 minuter blir det väl en helt vanlig morgon. Ibland väljer jag dock att sminka mig mer än lite mascara och ögonbry så då tar det längre. 

Är frukost viktig? 

Jo, jag äter nog alltid något på morgonen och om jag ska stiga upp mitt i natten så ser jag alltid till att ha med mig något att äta tills det är frukosttid, alltså då jag vanligtvis brukar stiga upp. 

Vad äter du till frukost? 

Vardagsmorgnar blir det oftast yoghurt med musli och ibland bröd med skinka och gurka. Sen vid dunderfrukost så kan det bli lite allt möjligt. 

     

 

Är du morgontrött? 

Nej, för det mesta är jag inte det vilket jag är mycket glad för. De första minutrarna kan vara aningen sega nu som då men det går snabbt över. 

Vad har du för alarm? 

iPhones Öppning, använder den till allt typ, bästa!

Hur ser en perfekt morgon ut?

Jag vaknar utan alarm rätt tidigt så att det inte känns som jag har sovit bort hela dagen. Sedan går jag upp och lagar någon god frukost samt läser Vasabladet, dock inte om jag äter med någon då pratar jag gärna. Efter det så får jag sminka mig i lugn och ro innan jag drar på mig någon outfit som jag känner mig snygg i. 

Vad är det bästa med morgonen?

Hmm, frukosten då man har mycket tid på sig och kan laga en riktig dunderfrukost eller på hotell. Eller att det är en ny dag och man alltid har möjligheten att göra den till en bra dag redan från morgonen. 

Hur går du helst klädd på morgonen? 

Jag har på mig pyjamasen så länge det är möjligt.  


vi är påväg!

 
      
Vet inte var kvalitén på dessa bilderna flög iväg men kanske det inte gör så mycket. Imorse packade vi det sista och lite före kl.9 stod mamma och pappa på gården. Vi letade oss iväg till tågstationen och hoppade på tåget i Tervajoki. Snart ska vi byta tåg för att ta oss ut till flygfältet sen blir det några timmar att fördriva där. Inatt landar vi i Dubai lite efter kl. 2 lokal tid så lär väl hoppa rakt i sängs när vi kommer till hotellet. Vi får hålla tummarna för att wi-fi:t fungerar på hotellet så jag kan uppdatera er därifrån. Kram! 
  

dammiddag

 
    
Hej på er! Igår hade jag ingen lust att blogga så jag skippade det. Gjorde inte så mycket på dagen men på kvällen vankades det dammiddag. Det var superkul och jag ser redan framemot nästa gång. Jag stupade i sängs väldigt sent så det blev en extra lång sovmorgon idag. Jag har övat på min presentation flera gånger så nu är det bara att hålla tummarna för att det går bra imorgon. Jag har också försökt packa lite men är nog långt ifrån klar, tur att jag har morgondagen på mig till. Nu ska jag kolla Bachelor Australia och sätta bort datorn.
 
PS. Svaren från frågestunden kommer upp under veckan då vi är i Dubai. :) 

glad fredag

  
      
Så var det fredag igen. Slutade skolan lite före 12 men har varit i full gång enda sedan dess. For via Prisma för att inhandla lite behövliga saker till resan. Traskade raka vägen till gymmet i solen och det blev ett riktigt bra pass. Hämtade ett paket från posten och for hem via för att spola av bilen. Det här är verkligen värsta vädret, omöjligt att hålla bilen ren. Nu kom vi till våra vänner så ska sätta undan telefonen och umgås istället. Tjingeling! 

tb penkkis

 
 
 
 
  
 
     
En mycket rolig dag för årets abi:n ägde rum idag nämligen penkkis. Det var en så rolig dag, det enda som fattades var att vi skulle fått åka på kryssning som alla andra abin. Tyvärr blev det lite knas med planeringen så det blev inte av men vi hade det trevligt iallafall med en middag på Fontana med hela årskursen samt lite fest. 
 
Jobb, möte med Ladyhank och företagsbesök hos Nordea är vad jag har hunnit med idag. Nu ska jag slänga ihop lite middag eftersom kvällsjobbet snart kallar. Sedan ska jag fixa ihop en packningslista på vad jag ska ha med mig till Dubai samt fixa lite läxor. 

bastudax!

  
 
      
Hej på er! Idag for jag på jobb till kl.8 och sen for jag på lunch med mamma. Tog en snabbdusch innan jag letade mig iväg till skolan för dagens enda föreläsning. Hela kvällen har gått åt till att jobba med en presentation samt lite andra läxor. Nu ska vi gå i bastun så måste sätta punkt här. Hoppas ni haft en bra onsdag. 

happy valentines!

       
Glad vändag allihopa! Hoppas ni haft en bra dag hittills, det har jag eller föreläsningarna gick aningen långsamt idag men annars så. Jag har räknat veckans matteuppgifter och nu ska vi äta lite finare middag alla ♥-ansdag till ära. Det står hasselbackspotatis samt nötyttrefilé på matsedeln, mums! Ikväll ska vi på Fifty Shades Darker på bio och jag är såå taggad för jag har bara hört bra saker om den än så länge. 

veckans planer

 
       
Måndag: Skola hela dagen och nu ikväll har vi firat Daniel en sista gång med våra vänner. Jag har också hunnit vara på vattengymnastik vilket var kvällens sista måste.
 
Tisdag: Morgongym med Fanny och sen lunch innan jag ska till skolan. Vi har vändagskaffe och lite godis på lunchrasten sen väntar två föreläsningar. På kvällen måste jag fixa en presentation och lite andra läxor. 
 
Onsdag: Jobba från morgonen och sen åka på en föreläsning. Sedan står besiktning av bilen på schemat eftersom jag måste få det gjort innan vi åker bort. 
 
Torsdag: Jobb igen, möte med Ladyhank samt ett besök till Nordea från skolan. På kvällen har vi kompisskola precis som varje annan vecka.  
 
Fredag: Betyder helg men först har jag två lektioner från morgonen. På kvällen kanske jag ska på ännu ett kalas eller umgås med vänner. 
 
Lördag: Helgens och veckans höjdpunkt äger rum på lördagen, nämligen dammiddagen. Ska bli så roligt!
 
Söndag: Jag har inga planer inför söndagen vilket känns skönt. Eller jo jag måste packa inför Dubai eftersom vi åker på tisdagen, wiih!

mellomys

 
 
 
 
      
Igår hade vi som sagt mellomys. Vi dukade fram ostar, rågknappar, grönsaksstavar, skagenröra och lite annat snacks innan vi bänkade oss. Så glad över att Mariette gick till final, tyckte dock att Lisa också skulle kunnat gå raka vägen till finalen. Lär väl vara första och enda semifinalen som jag hann se eftersom jag har program nu flera lördagar framåt. Kollade ni melodifestivalen igår? 
 
Kom ihåg frågestunden, tänkte försöka svara på frågorna nästa vecka någon gång. Ni hittar den här
 

tent + kalas

 
      
Nu är det helg! Började lördagen med att åka till skolan och skriva en tent. Känns helt okej men det är svårt att säga något mer, måste bara vänta på resultatet. Efter det tog jag helg, lagade lunch och slängde på mig en klänning eftersom vi skulle på kalas till Petalax. Ikväll existerar inga måsten vilket är så skönt, det enda som står på schemat är mellomys. Kram på er. 

framsteg i chin-ups

    
Film från i onsdags då jag tränade armar så var lite trött men ville ändå filma. 
 
I tisdags klarade jag en chin-up utan gummiband och jag är så stolt! När jag och Fanny började träna tillsammans för bara en månad sedan så började vi göra chin-ups med gummiband varje gång vi besökte gymmet med målet att en dag klara en chin-up. Det har tydligen gett resultat, roligt att nå mindre mål så man märker framstegen. Mitt nästa mål är att klara av 5 stycken på rad (nu klarar jag 1,5) men det kommer nog ta ett tag innan jag kan klara av det. Största framstegen görs alltid i början och sen saktar det av så får lov att ha lite tålamod och träna på i vanlig takt så kommer det nog med tiden. 

ledig torsdag

 
 
 
         
Jag började morgonen med att fixa ihop en smoothie och läste Vasabladet. Sedan drog jag till gymmet för att få undanstökat dagens ryggpass. Resten av dagen har jag bara läst på lördagens tent och lagat några andra läxor. Nu har jag jobbat en timme och ska läsa lite till innan jag sätter undan böckerna för ikväll. 
 
Kom ihåg min frågestund, den hittar ni här! Jag publicerar frågorna först när frågestunden är avslutad. :) 

ute på hal is

 
 
 
 
       
Hej på er! Min onsdag har varit riktigt bra och jag är på bra humör. Jag började dagen men en liten sovmorgon innan dagens armpass skulle avklaras. Sen var jag på lunch med Isabella. Vi fick resultaten från gårdagens tent på dagens föreläsning och resultatet var över förväntan, vad är nu bättre än det. När jag kom hem kunde jag inte ta det fantastiska vädret förgivet så hämtade vovvsarna hemifrån och gick ut på isen. Det var så skönt, bara hundarna och jag. Nu ska jag plugga, kram. 

undrar du något?

    
De senaste månaderna har ni blivit lite flera läsare här (vilket är superroligt!) så nu tänkte jag dra igång en frågenstund. Nu har ni er chans att fråga vad ni vill av mig. Så klara, färdiga, fråga! 

disciplin

 
 
      
Fullspäckade dagar som denna kräver disciplin för att man ska orka ta sig genom dem. Skola från 8-16, sen pluggade jag på morgondagens räknetent tills vi åt middag. Idag blev det homemade burgers och sen var det bara att leta sig av till simhallen för dagens vattengymnastik. Nu ska ja duscha och sen krypa ner under en filt och slökolla tv. Hoppas ni fått en bra start på veckan, kram!

inflyttningsfest

 
 
           
Så var vecka 5 i ett paket. Innan inflyttningsfesten började så hann det bli lite stressigt för allting tog lite längre än planerat men vi hann bli klara innan gästerna anlände. Vi hade en superbra fest igår med fina vänner, tack också för alla fina presenter än en gång! Vi hade frågesport, spelade lite spel och umgicks bara hela kvällen och natten. Kameran låg framme men ändå glömdes den bort så jag har inga bilder förutom några selfies på min telefon. Idag har det dock inte blivit några stordåd gjorda. Jag har pluggat inför en av veckans tenter, städat och varit hemhem på middag. Nu ska jag yoga och sen kolla Bachelor. Har ni haft en bra helg?

förberedelser

 
 
       
Så var det fredag igen, riktigt skönt och roligt eftersom vi ska ha inflyttningsfest imorgon. Jag hade två lektioner idag och sen gick jag på stan för att handla lite saker till morgondagen. Körde ut till Prisma när jag hade hittat det jag behövde inne i stan. När jag kom hem började jag genast förbereda maten tills imorgon för att inte behöva stressa imorgon. Finns ännu en hel del saker att göra men jag har hela dagen på mig så borde nog hinna. Nu ska jag hämta mamma och pappa från stan, hörs imorgon! 

avslutar med avslappning

 
       
Idag har jag varit lite mera produktiv än igår. Jag och Fanny lagade lunch efter träningen sen for jag hem lite innan hon skulle till jobbet. Nu har jag städat hela lägenheten och ska laga lite läxor. Jag har ännu några saker på min to-do lista men det ska jag nog hinna med innan jobbet kallar ikväll.
Senare ikväll ska vi inviga bastun också som äntligen är helt klar! Karmen och fönstret hade vi inte fått målat innan men nu har Daniel målat så nu är allt klart. Ska bli skönt att avsluta kvällen i en varm bastu för att mjuka upp musklerna lite. 

best of both worlds

 
 
 
Mamsen bjöd på årets första fastlagsbulle, mums! 
      
Hej på er! Idag har varit väldigt lugn dag och jag har inte fått så mycket gjort men det är skönt med sådana dagar ibland också. Började dagen med min gympartner Fanny, idag stod abs och cardio på schemat för min del. Sedan lagade jag en snabb lunch och räknade matematik. Ikväll har jag varit hemhem för att fira världens bästa mami som fyller år, grattis än en gång. ♥ Har bockat av kvällens yogapass nu och väntar in Daniel så vi kan knäppa på ett serieavsnitt. Imorgon har jag en lång to-do lista inför helgen så gäller att börja från morgonen. 

egentid är viktigt

 
       
     
Jag har alltid varit en person som gillar att vara själv och har inget större behov av att ha mycket människor runt mig hela tiden. Jag jobbar bra i mitt eget sällskap och kan verkligen njuta av det. Efter en dag med massa människor kan jag känna att jag behöver lite egen tid för att bara slappna av. Det finns också människor som verkligen hatar att vara själva vilket jag förstår, alla är vi olika.
 
Nu har jag och Daniel bott tillsammans lite mera än en månad och jag märker att min egentid har glömts bort lite. Även fast jag har egentid när han är i jobbet och jag är hemma så är det inte riktigt samma sak eftersom jag måste plugga och göra andra uppgifter under den tiden. Jag ska verkligen försöka att bli bättre med att ta mig tiden att bara läsa en bok, kolla en serie eller vad som känns lockande i stunden när jag känner för det. Men jag ska också ta vara på tiden då jag umgås med nära och kära för det finns nog inget bättre än det! 
 
Människor kommer och går i ditt liv så att kunna njuta av ditt eget sällskap är väldigt viktigt. Du är den enda som till 100 % förstår och vet vad som pågår i ditt liv. Ingen annan kan ta det ifrån dig och endast du vet vad som är rätt i stunden. Så se till att prioritera dig själv emellanåt också även fast andra kanske tycker att du borde prioritera annat. 
 
Kram!